Kategorie: Sladké pokrmy

Švestkový koláč

Švestkový koláč

 

 

 

 

Klasické lité těsto: 2 hrnky Jizerky, čokoládový pudink, ½ - ¾ hrnku nahrubo nasekaných ořechů (ty tam být nemusí), hrnek cukru, 2 vejce, prášek do pečiva, necelý hrnek mléka, ½ hrnku oleje.

Pokud je těsto moc řídké, přidáme mouku, nebo ještě jeden pytlíček pudinku.
Našleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, postupně Jizerku, pudink, ořechy, prášek zamícháme do Jizerky a nakonec olej.

Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme do kruhu. Poklademe vypeckovanými švestkami a dáme péci. Pečeme asi 30 min. při 180˚C. Nutno odzkoušet špejlí.

Když ho „váš celiak“ neují, a nechcete mu pomoci, protože je vám líto konzumovat bezlepkové, dejte ho do mrazáku. Po rozmrazení je také moc dobrý.