Velikonoční beránek

Krásný beránek pro vás na Velikonoce.

Vejce s cukrem šleháme dlouho, až se vytvoří hustá bílá pěna. Doporučuje dobrý šlehač, který necháte šlehat a jdete třeba věšet prádlo. Ať šlehá klidně 10 min. Pak zmírníme otáčky šlehače a přilijeme mléko a po lžících přidáváme bzl mouku s práškem do pečiva. Nakonec vlijeme olej. Forma na beránka je malá a tento předpis je na velkou bábovku, takže jsem ještě udělala dva medvídky a dvě trochu připálené palačinky (palačinky ze sladkého těsta se připalují).
Beránka upečeme při 175 °C asi 25 min., tj. až je špejle suchá. Pokud k beránkovi přidáte také nějakou jinou formičku se zbylým těstem nezapomeňte, že se může péci kratší dobu. Pokud chcete upéci pouze beránka, udělejte těsto z poloviční dávky. Vejce dejte 1 nebo dvě, to je jedno, nebo vejce a bílek , vejce a žloutek

Obyčejný šlehaný piškot:
tj. 3 vejce
2 hrnky bzl mouky
1 hrnek cukru
vanilkový cukr
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
prášek do pečiva
2 špetky pomerančové kůry